Terrorisme 6: Opgave om øgenavne

Opgaven skal løses i jeres gruppe. Alle skal aflevere en besvarelse, og du skal angive i din besvarelse, hvem du har arbejdet sammen med. Deadline er… Det finder vi ud af næste gang.

Læs fagteksterne og se videoklippene i kapitel 2 om forløbet om terrorisme på Alinea.dk samt teksten “At slå ihjel” her på KKG.dk.

Løs derefter opgave 1 (A, B eller C) samt opgave 2.

  1. Besvar én af følgende opgaver: A, B eller C

    A – Sport: Holder du med en sportsklub? Hvilke øgenavne og stereotype forestillinger har I/du om ærkerivalens fans? Nævn en passende mængde eksempler.
    B – Anden verdenskrig: Søg på nettet: Hvilke øgenavne blev brugt om “fjenden” under anden verdenskrig – for eksempel om tyske soldater i Danmark eller om dem, der samarbejdede med tyskerne? Find en passende mængde eksempler.
    C – Nabokommunerne: Der er ingen tvivl om, at vores egen kommune er den bedste. Hvilke øgenavne og stereotype forestillinger har I/du om beboerne i nabokommunerne? Nævn en passende mængde eksempler.
  2. Se de fire korte videoklip med Professor Lasse Lindekilde samt videoklippet om Basil Hassan.
    Er der nogen pointer i videoerne der går igen i teksten ‘At slå ihjel‘ her på KKG.dk? Find et eksempel. Argumenter for valget.