Personlighedstest

Alle mennesker er i bund og grund uendeligt anderledes end lige netop dig. forskellige. Når der er 6 milliarder mennesker, så bliver det nemt meget uoverskueligt.

Mennesker har også ligheder. Nogle personer minder lidt om nogle andre personer, og når vi lægger mærke til det, så kan vi bedre overskue de forskellige menneser, vi møder.

I mange foreninger og virksomheder bruger man personlighedstest til at finde ud af, hvordan man bedst arbejder sammen. Nogle gange bliver de også brugt ved ansættelsessamtaler, så virksomheden ansætter en person med en personlighedstype, der passer godt til arbejdsopgaverne eller til det hold, personen skal arbejde med.

Én af de test bliver kaldt Adizes eller PAEI, og den er designet til at sammensætte ledelsesteams. Formålet er, at når man driver en stor organisation, så skal man have ledere, der er på de forskellige måder. Nogle er gode til at administrere, andre er gode til at finde på nyt, nogle er gode til at få alle med og nogle er gode til at sørge for, at der også sker noget. De forskellige roller er alle vigtige.

Vigtigt at vide om personlighedstest generelt:

En personlighedstest måler et kort øjeblik i dit liv. Hvis du har en dårlig dag, så ser dit testresultat ud på én måde, men hvis du har en god dag, så kan resultatet være helt anderledes.

Hvis du scorer middel på en masse punkter, så betyder det måske, at du er alsidig – og kan udvikle dig i flere retning og blive klogere på dig selv.

Du skal ikke finde dig i at blive sat i bås – uanset om testen siger eget tydeligt, hvordan du er. Det er bare en test. Du kan slå den, ved at opføre dig anderledes. Mennesket har en fri vilje. Testen bestemmer ikke.

Når man arbejder med den slags test, så er det vigtigste: Testen siger intet om din uendelige værdi som menneske. Absolut intet. Overhovedet.

Den store russiske forfatter Dostojevskij siger om mennesket:
Det er et altid uafsluttet væsen, der aldrig kan sættes på formel, og som potentielt indeholder mere, end der hidtil er sagt eller kan siges om mennesket.

Testen forsøger at sætte dig på formel, men du KAN mere – og du ER mere – end testen når frem til.

Har du læst afsnittet herover?

Hvis ‘ja’, så er du nu klar til testen:

Download testen og åbn den i Google Sheets, Microsoft Excel eller et andet regnearksprogram, der kan åbne den type filer.